Atunci când fotografiezi

Să fi devenit oare pasionată de fotografie anul trecut pe când priveam cu nostalgie pozele din albumul familiei? Sau asta a început acum multă vreme, când eram doar o copilă de șapte-opt anișori, care își dorea acel analog ieftin dintr-un târg?  Țin în minte aparatul cu film al unchiului meu și cum mi-l însușeam mereu doar pentru a face poze. Țin minte și când sora mea a trebuit să plece într-un  exchange cu școala, iar tata cumpărase un compact Benq. Acela fusese primul meu aparat căruia i-am „desfăcut toate cusăturile”. Timpurile acelea, poate, au reprezentat începutul.

Astăzi, am pentru voi 4 sfaturi:

 1. Concentrează-te!

Probabil sună clișeic, dar e nevoie să aplici asta, iar focalizarea să se vadă în fotografiile tale. Este destul de rău atunci când ajungi acasă, bagi cardul de memorie în laptop și observi că imaginile sunt supra/subexpuse. Probabil, în acel moment nu te-ai prins de asta, dar o fotografie bună implică multe lucruri și trebuie să fii capabil să le manevrezi.

2. Nu o lua razna cu photoshop-ul!

În special, atunci când „fotoșopezi” o imagine în care ești tu. De cele mai multe ori, ceea ce în ochii tăi apar ca mici defecte, în ochii celorlalți pot însemna lucruri unice și atrăgătoare.

3. Cunoaște-ți aparatul!

Poți fotografia orice subiect, în orice locație atunci când îți cunoști aparatul, iar acest lucru ajunge să îi dea fotografiei o frumusețe particulară. 

4. Încercați backlighting-ul!

Unii fotografi preferă lumina directă, în vreme ce alții ar considera lumina naturală banală și plată. Este nevoie, într-adevăr de puțină practică în controlarea setărilor, dar poți crea o lumină de fundal ce poate arăta incredibil (mai ales cu puțină echilibrare la editare).

Stați pe aproape pentru alte câteva articole interesante.

14102116_1805905343014410_1560325416_n

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *