Cumpărături necesare pentru venirea bebelușului

Primele cumpărături pentru bebe le-am făcut abia după săptămâna 30 de sarcină, astfel încât să am timp să iau tot ce trebuie și să le am pe toate puse la punct.
Cred că îmi veți da dreptate dacă spun că indispensabile, realmente necesare sunt următoarele:

  • Hăinuțe

Hăinuțele pe care le veți cumpăra ar trebui îndeplinească unele calități pentru confortul celui mic; și anume trebuie să fie ușor de îmbrăcat și din materiale de calitate. Eu am optat numai pentru hăinuțe din bumbac, am cumpărat atât online, cât și din magazine fizice și, de asemenea, am primit și în dar.

  • Biberoane și Sterilizator pentru biberoane

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, eu am optat pentru cele de la Philips Avent. Biberoanele sunt renumite prin sistemul anti-colici avansat, tetine moi și flexibile, sunt simplu de folosit și curățat. Pentru sterilizarea biberoanelor și accesoriilor am optat pentru sterilizatorul electric, cu funcționalitate 4 in 1, care utilizează metoda sterilizării cu abur, o metodă rapidă, simplă și eficientă.

  • Scutece și Șervețele umede

Cele mai cunoscute branduri sunt Pampers, Pufies și Huggies. Atât online, cât și offline puteți cumpăra seturi de scutece sau servețele umede la prețuri avantajoase.

  • Pătuț și cărucior

Fie că l-ai montat în noua cameră a copilului sau în dormitorul vostru, pătuțul celui mic este indispensabil. La fel cum este și căruciorul. Acestea sunt articole necesare pentru o perioadă de câțiva ani, prin urmare nu puteți să alegeți chiar ce e cel mai ieftin pe piață. Trebuie să luați în considerare spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru plasarea pătuțului, respectiv depozitarea căruciorului. În cazul ambelor articole, trebuie să vă gândiți la aspecte precum stabilitate, greutate și manevrabilitate sau care sunt accesoriile incluse.

Ce am cumpărat și recomand:

Pătuț din lemn Giraffe White + Saltea Cocos – 619 lei
Cărucior Krausman 3 in 1 Kraus Combi Dots – 1050 lei

Le-am cumpărat de Black Friday, iar în momentul de față, nu știu la ce preț le găsiți sau dacă mai sunt în stoc, dar le recomand deoarece reprezintă un raport calitate-preț excelent.

  • Șampon și balsam pentru nou-născuți și bebeluși

Părul și scalpul bebelușilor sunt fragile, fapt pentru care trebuie să alegeți produse care să curețe delicat și eficient și să conțină ingrediente sigure din punct de vedere dermatologic.

  • Creme, loțiuni și ulei de masaj

Bebelușii pot acumula doze de stres foarte ușor, tocmai pentru că se trezesc într-un mediu nou. De aceea, masajul este un moment relaxant pentru cel mic, are o mulțime de beneficii fizice şi un rol important în circulaţia sângelui, în digestie şi în dezvoltarea copilului.
La fel cum am scris mai sus, optați pentru produse care conțin ingrediente sigure din punct de vedere dermatologic.

  • Cădiță pentru baie

Cădița ar trebui să asigure confortul bebelușului în timpul băiței, fapt pentru care trebuie să ții cont de dimensiunea acesteia, calitatea materialului folosit și accesoriile incluse (suport anatomic încorporat, senzor de temperatură, sistem de scurgere).

  • Kit de îngrijire și igienă nou-născut

De obicei, aceste kituri includ un termometru, un aspirator nazal, unghieră și forfecuță, pile de unghii, pieptăn și perie. Acestea sunt esențiale, fiindcă ajută în îngrijirea și igiena bebelușului înca de la naștere

  • Ser fiziologic și comprese sterile

Acestea sunt folositoare pentru ștergerea feței, ochiilor, nasului și buricului.

  • Scaun auto

Despre importanța scaunului auto, am scris mai demult un articol util aici.


Un cântar pentru bebeluși, un marsupiu, un balansoar, alegerea unui detergent special de rufe sau a unui kit de supraveghere audio-video mi se par la fel de importante și, personal, nu le-am neglijat.
Bineînțeles că, pe măsură ce bebelușul crește, vor fi necesare și alte cumpărături precum scaunul de masă, aparatul de aerosoli, jucării și multe, multe altele. Sunt o grămadă de lucruri pe care vrei să le cumperi pentru copilul tău, ai vrea să aibă de toate și bineînțeles, tot ce e mai bun și calitativ.
De aceea, urmează să fac un alt articol în care voi scrie despre cum să faceți cumpărăturile necesare încadrându-vă într-un buget decent, optând totodată pentru produse de calitate.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *