Recomandări

Detox de primăvară. Ce produse am cumpărat și cât de bune au fost?

Mi-am zis ceva ce știam de mult: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Apoi, am început cura de detoxifiere.
Pe internet găseam numai recomandări legate de faimoasele sucuri de fructe și legume, iar dacă optam pentru această variantă însemna că timp de trei, respectiv cinci zile, trebuia să consum doar acele sucuri.
Pentru că nu am ținut vreodată vreun fel de regim și nu știam dacă organismul meu era pregătit pentru o cură atât de drastică, am zis să încerc mai degrabă niște suplimente și mixuri naturale care să contribuie la activitatea întregului sistem imunitar.
În continuarea articolului, veți vedea produsele pe care le-am cumpărat -împărțite în categorii de Like și Dislike:))-, dar și alte păreri legate de ce înseamnă programul de detoxifiere pentru mine.

Ce mi-a plăcut?

Stem Energy ce are la bază lăptișorul de matcă, miere de albină, extract de brusture cu proprietăți detoxifiante, antioxidante și antibacteriene, dar și alte ingrediente.
Am pus acest produs în topul recomandării, deoarece face parte din categoria stimulatorilor naturali ai Celulelor Stem și mi-a luat ochii de la „energizarea și tonifierea organismului” și „regenerarea celulară a organismului”.
2 lingurițe pe zi, pe stomacul gol. Un aspect de pământ, un gust dulce și un miros de…„natural”.

Cu alte cuvinte, merită toți banii!

De altfel, a venit la pachet cu 60 de capsule de Zeolit Detox+ de la Herbagetica. Un supliment alimentar care, după cum îi spune numele, contribuie la susținerea detoxifierii organismului prin eliminarea toxinelor și menținerea unei flore intestinale normale (și a unui pH normal al tubului digestiv).

La fel de mulțumită am fost și de capsulele cu Aloe Vera, care mențin nivelul normal de zahăr din sânge și susțin sănătatea gastrointestinală. Acum, intru în rolul farmacistului și spun: „ O capsulă pe zi, după masă!”.

În fotografiile de jos, veți vedea și un borcănel pe care scrie „Kokos-Mandel”. Acesta este un produs vegan, mai exact o cremă de cocos și migdale, cu zahăr din trestie și bourbon de vanilie. Are textura untului de arahide atunci când se întinde pe felia de pâine și este foarte, foarte gustoasă.

Ce nu mi-a plăcut?

O zi fără miere este o zi irosită, motiv pentru care din bucătăria mea, sunt nelipsite mierea de salcâm, de rapiță sau păstura.
De aceea, m-am gândit că cele 10 fiole ON Propolis + Echinaceea Forte ar fi o alegere bună. Plus că, atât propolisul, cât și echinaceea sunt renumite prin înlăturarea oboselii, funcționarea normală a căilor respiratorii superioare și protejarea organismului împotriva efectelor nocive care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.
Mda, adevărul e că și eu aveam prea mari pretenții de la un produs pe care am dat 17 lei. Cât dai, atâta face.

Au un gust prost și un sistem de „deschidere” la fel de prost. Fiola are un capac din latex pe care trebuie să-l perforezi cu vârful paiului inclus, iar conținutul abia mai poate fi băut.
Plus că (pe lângă acel gust nașpa, repet) lichidul pare să aibă niște rămășițe prin el și aici mi-am pus un semn de întrebare: așa trebuie să fie ori sunt rămășițe de la capacul recent perforat cu vârful ascuțit al paiului?
În fine, nu m-am mai atins de nicio fiolă. Am 9 în pachet și în momentul de față.


Detox Mix Fitness, mai precis amestecul de semințe, tărâțe și condimente se consumă combinat cu iaurt sau suc (15g cu 350ml de lichid) sau poate fi adăugat în supe sau budinci.
Trebuie să consumi cel puțin 2.5 litri de lichide pe zi, 300ml de lichid imediat după ce ai consumat acel mix.
La fel, l-am încercat o singură dată și mă îndoiesc că ar mânca cineva acele semințe. Au un gust și aspect neplăcut, iar acest lucru vi-l spune aceeași fată care a spus -mai sus- că preferatul ei a fost acel „preparat” cu aspect de pământ.

Cum ne pregătim organismul pentru detoxifiere?

 1. Știm cu toții cât de important este consumul de fructe și legume, precum și beneficiile aduse de acestea. Așa cum am spus la început, nu am vrut să optez pentru varianta de detox prin sucuri, tocmai pentru că obișnuiesc să-mi pregătesc sucuri în propria bucătărie. De câțiva ani, sunt de părere că sucurile proaspete (făcute de mine, să știu exact ce beau) ajută la eliminarea toxinelor și regenerarea țesuturilor.
 2. Este important să te hidratezi corespunzător atât înainte, cât și pe durata oricărei cure de detoxifiere.
 3. Detoxifierea este uneori folosită ca o strategie pentru a pierde câteva kilograme sau pentru a pregăti terenul pentru o nouă dietă. Este o gândire greșită: nu avem semnul „egal” între detoxifiere și slăbire, deoarece procesul de detoxifiere nu înseamnă înfometare sau privarea organismului de nutrienți esențiali.

Efectele benefice ale detoxifierii

Oricât aș încerca să-mi păstrez un ton mai obiectiv la acest subcapitol, nu-mi iese.
În urmă cu trei săptămâni, mai exact începând cu 1 martie, am început această cură de detoxifiere de care vă zic. Nu știam dacă o voi trata cu seriozitate, dar se pare că lucrurile au stat destul de bine.
Nu am avut niciodată un ten cu probleme, poate mai aveam din când în când de tras cu un coș, doi. În urma acestei cure, lucrurile parcă s-au îmbunătățit. Pielea mea are un aspect mai luminos și este un pic mai catifelată la atingere.
Nu beau cafea, alcool și nici nu fumez, prin urmare nu a trebuit să folosesc detoxifierea ca modalitate de a „băga în stand-by” aceste vicii. Că nu am renunțat definitiv la junk food, e altă discuție și…ONLY GOD can judge me:))
Chiar cred că detoxifierea are un rol important în funcționarea sănătoasă a organismului, în sănătatea pielii și a părului. Un organism curat este unul fresh și energic, ce asigură o stare mentală de bine.

Voi ce produse ați încercat pentru detoxifiere?

2 thoughts on “Detox de primăvară. Ce produse am cumpărat și cât de bune au fost?”

 1. Asa de curiozitate. Ce toxine ai avut in corp si le-ai eliminat, sau mai bine zis ce toxine mai exact elimina toate chestiile astea pe care le recomanzi?

  1. @Malin, bună! A fost mai degrabă o cură „de curiozitate”, decât una de detoxifiere. Am cumpărat câteva produse cu gândul de a le încerca și, ulterior, de a scrie câteva cuvinte despre cele care sunt mai ok și cele care sunt mai puțin ok.
   Așa m-au întrebat și apropiații: „Ce toxine am în corp de vreau să le elimin?”. Nu știu ce să-ți spun decât că a fost o simplă idee de a da un refresh corpului meu.
   După cum bine vezi, am recomandat doar vreo 3, 4 produse, Stem Energy fiind un fel de pastă caramelizată cu câteva proprietăți, iar crema de cocos un fel de unt de arahide. Doar suplimente alimentare, chestii generale, iar la sfârșit câteva păreri.
   Poate au contat aceste produse, poate a contribuit și efectul Placebo. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.