Primele 6 luni cu bebe

Am clipit și a trecut timpul. Și nu o zic doar de dragul de a o spune, ci vorbesc serios. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, dar vă pot spune că mă simt hiperactivă (25 din 24h) și nu știu când trece timpul și când m-am schimbat așa mult. Rezumatul celor șase luni arată în felul următor:

 • Pe la 3 luni, fetița mea își făcuse o rutină excelentă de somn, în sensul în care dormea toată noaptea. Mi se părea incredibil și mă trezeam să verific dacă totul e în regulă.
  Eram în perioada mutării și pe lângă asta pregăteam totul pentru botez, deci aveam câteva lucruri pe cap. Atunci mi s-a confirmat o chestie foarte tare pe care o bănuiam încă de când eram însărcinată: copilul meu mă cunoaște.
  Parcă știe când risc sa cad într-o epuizare și oboseală totală și se gândește să fie bun cu mine. De aceea, spun mereu ca e un copil cuminte, căci blândețea i se citește pe chip și tot ce face parcă e în raport cu stările mele.
 • Pe la 4 luni și jumătate, a început să se trezească o dată/ de două ori pe noapte să mănânce.
 • Alăptez la greu. Bebe respinge biberonul și, suzeta nu a acceptat-o niciodată. Sânii mei sunt pentru ea sursă de hrană, dar și alint și sentiment de siguranță.
 • De când ne-am mutat, aranjez lucruri, spăl, calc, aspir, șterg cu mopul -zilnic- și tot încerc să țin pasul cu curățenia. Nu o să zic că le fac uneori cu bebe în brațe, să nu mă dau zmeu; mai stă și în cărucior sau pătuț, în brațe la tati sau la mamaie sau, pur și simplu, face nani.
 • Bebelușul meu crește repede: gângurește și se întoarce singură în pat. Își tine perfect gâtul și dă să se ridice atunci când stă pe pernă. O mănâncă gingiile. Când stă singurică, nu o încântă niciun cântecel și nicio jucărie, ci vrea cel mai mult să fiu prezentă. Să fiu mereu 100% acolo pentru ea.
 • Ne pregătim de diversificare. 
 • Am încheiat primul an la master și am reușit să ne dăm toate examenele.

Mă bucur pentru tot și sunt recunoscătoare ca am două picioare și două brațe ca să-mi plimb și să-mi țin copilul ori de câte ori vrea.
Până data viitoare, vă îmbrățișez pe toți cei care mă citiți.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *