Strălucirea din timpul sarcinii

Probabil ați auzit de acea strălucire pe care o au femeile însărcinate și de faptul că sarcina – și maternitatea, în general – te schimbă și te fac mai frumoasă.
Această strălucirea ar fi legată de fluctuațiile hormonilor și de fluxul sanguin sau poate fi atribuită și altor modificări prin care treceți.
Cantitățile crescute de hormoni eliberați în timpul sarcinii pot oferi pielii un aspect strălucitor. În plus, în combinație cu creșterea debitului sanguin și a modificărilor hormonale, întinderea pielii vă poate face tenul să strălucească în timpul sarcinii.

Ei bine, pentru mine, „The pregnancy glow” sau „Strălucirea din timpul sarcinii” a fost doar un mit.
Beam aproape doi litri de apă pe zi și tot mă simțeam deshidratată.
Pe acasă, mă purtam în pijamale, aveam părul prins și – vă dați seama că – nu stăteam să mă machiez dacă nu ieșeam pe undeva. #cozymood all day long.
Pe măsură ce burtica a crescut, unele haine nu îmi mai veneau și ajunsesem să fac combinații vestimentare banale rău.
Tot ce vedeam în oglindă era un chip obosit, deshidratat și încercănat (mai ales în ultimele săptămâni, când îmi era greu cu somnul).

În fotografia de mai sus, aveam 37 de săptămâni și eram machiată.
Deci…nicio strălucire cauzată de sarcină. Doar o jumătate de oră în fața oglinzii și câteva filtre pentru a arăta așa.


Lucrurile s-au schimbat chiar din clipa în care copilul meu a venit pe lume. Asistentele îmi tot spuneau că strălucesc efectiv. Eram internată de câteva zile și am mai stat în spital încă trei zile după ce am născut: nearanjată, operată, deshidratată și preocupată de cum trebuie să atașez corect copilul la sân. Acum în schimb, simțeam și eu strălucirea aceea de care vorbește toată lumea.

Conform poveștilor, strălucirea este determinată de fericire.
O perioadă de timp mi s-a tot spus acest lucru și îl simțeam pe deplin, deoarece chiar dacă nu realizezi pe moment, într-adevăr, strălucești.

Înflorești.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *