An de an, aș putea să dau play la vreo trei episoade sau chiar să mă uit la câteva sezoane din Friends, Teoria Big Bang sau Doi bărbați și jumătate, doar pentru că le-am îndrăgit foarte mult în perioada liceului și, revăzându-le, mă cuprind stări frumoase de dor și bucurie.
Așa mare fan seriale nu sunt, fiindcă mi se pare că odată ce ai dat Play la unul, te „angajezi” cumva în a-l parcurge până la final. Sau -mă rog- până când nu o să te mai încânte așa mult, dar acest lucru poate însemna câteva episoade sau câteva sezoane.
Anul acesta, stând foarte mult acasă, am avut timp pentru cele trei seriale de mai jos, pe care vi le recomand cu drag, asta în cazul în care nu le-ați văzut până acum.
Sunt foarte lăudate, ceea ce ar face ca acest articol să nu fie nimic nou sub soare.
Oricum, eu o să vi le las aici:
1. Raised by wolves
Ridley Scott a creat un SF foarte bun, cu o idee interesantă despre doi androizi (Mother and Father) trimiși pe o planetă împreună cu niște embrioni și misiunea de a repopula planeta.
Pe parcurs aflăm că Mother este un android (Necromancer) foarte puternic și cu toate că am putea crede că îi lipsește latura umană, serialul ne arată contrariul (cei doi androizi sunt, pe cât de raționali și riguroși cu copiii, pe atât de empatici și devotați).
Spunând Ridley Scott ne gândim la filmele din seria Alien sau Prometheus, automat la temele abordate, legate de univers și creatori. Excepție nu face Raised by Wolves, deoarece și aici se tratează subiectul religiei, al războiului dintre atei și cei care credeau în Sol.
În ce privește actorii, cu excepția lui Marcus (Travis Fimmel), îmi plac toate personajele. Dacă sunteți fan Sci-Fi, serialul o să vă prindă, cu siguranță.
Totuși, mi-a ridicat și unele semne de întrebare: ce fel de creaturi erau dinainte pe planeta aceea?; gropile acelea uriașe și calde din pământ ce rol au?; cine este creatorul și ce voci aude Marcus?; sunt cumva doi creatori, anume unul bun (Sol) și altul rău, ce ia forma acelui șarpe? Bineînțeles că ultimul episod m-a lăsat cu multe întrebări, fapt pentru care aștept cu nerăbdare cel de-al doilea sezon.
2. The Queen’s gambit
„The Queen’s Gambit” este o producție Netflix ce a cucerit publicul cu un scenariu coerent și bine pus la punct despre o tânără care își face drum în lumea șahului, într-o perioadă în care acest lucru nu era prea des întâlnit. Acțiunea se desfășoară în anii ‘60, iar mini seria de 7 episoade tratează aspecte precum maturizarea și dependența, protagonista Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) dând viață într-o manieră încântătoare unui personaj curajos și nonconformist.
Trebuie să recunosc, am o slăbiciune pentru filmele sau cărțile (pentru poveștile, mai exact) care au ca personaj principal o femeie. O femeie puternică.
3. Ratched
Asistenta șefă Ratched este un personaj inspirat din romanul lui Ken Kesey, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, un personaj despre care am vorbit mai mult aici. Serialul de dramă psihologic Ratched, apărut pe Netflix în această toamnă, spune povestea asistentei Mildred, pentru ca fanii cărții să cunoască mult mai bine personajul.
Sarah Paulson ne oferă o interpretare fascinantă și reușește să dea viață unui personaj dur, neșovăitor în acțiunile pe care le săvârșește, cu un trecut și o poveste de viață dificile.
Calitatea imaginii este de lăudat.
Îmi plac mult și personajele.
Per total, serialul merită văzut.
Sunt convinsă că multe alte seriale au bucurat, au uimit și „gâdilat” mințile voastre și anul acesta și nu pot decât să aștept recomandări de seriale bune în comentarii.
Până data viitoare, vă urez sărbători frumoase și un an mai bun (decât acesta)!