O comparație între Netflix și HBO max

Netflix este cel mai bun serviciu de televiziune și filme din lume – standardul de aur pentru streaming – oferind o bibliotecă impresionantă de conținut fără reclame. 
Adevărata sa atracție o reprezintă sutele de seriale originale, filme, documentare și programe speciale (mai mult decât ce găsim la concurenții săi). 
Stranger Things, The Umbrella Academy, Money Heist, Squid game, The Walking Dead, Peaky Blinders, Black Mirror sunt doar câteva dintre numeroasele seriale populare create în cadrul companiei și, între timp, lista de originale Netflix continuă să se producă. Biblioteca sa imensă de filme și programe de televiziune rămâne ușor accesibilă pe diferite dispozitive. 

HBO max este un serviciu american de streaming de la WarnerMedia Entertainment, lansat în Statele Unite pe 27 mai 2020, iar în România aproape doi ani mai târziu, în martie 2022.
HBO Max este cel mai mare competitor Netflix, având propriile sale originale precum Game of Thrones, House of the dragon, Raised by Wolves, Euforia, Westworld și un mare catalog de seriale îndrăgite (de exemplu: Friends, The Big Bang Theory, Rick and Morty, South Park). În plus, stocul său de filme Warner include Stăpânul Inelelor, Matrix și Dune, titluri de la Cartoon Network și DC, și chiar și titluri anime îndrăgite de la Studio Ghibli. 

Disney Plus, Hulu și Paramount Plus sunt concurenți ai HBO Max, însă „rivalul” său principal este Netflix. 

Cum ar trebui să alegeți? Citiți în continuare despre avantajele și dezavantajele lor.

Pe măsură ce așezați în balanță care serviciu de streaming este cel mai bun, veți realiza că totul se rezumă la conținut, cost și nevoile/ preferințele fiecăruia de vizionare.

Netflix are un conținut variat și o interfață de utilizator mai elegantă și mai ușor de navigat. Traducerile, în schimb, parcă sunt făcute în glumă, de către un puști.
Netflix costă 8 euro/ lună, HBO max doar 3,5 euro.
Concret și la o primă strigare, am remarcat că, față de Netflix, HBO max nu are:

  • Opțiunea vezi trailer.
  • Opțiunea viteză de redare pe telefon (e utilă atunci când nu ai timp și vrei să parcurgi repejor filmul căruia i-ai dat totuși play).
  • Opțiunea de conectare la alt dispozitiv (e utilă atunci când urmărești filmul pe telefon și vrei să te conectezi la smart TV).
  • O interfață la fel de plăcută și prietenoasă.

Ambele au opțiunea de Skip Intro (omite introducerea), însă, tot la dezavantaje o să adaug și faptul că, spre deosebire de Netflix, HBO max se încarcă mai greu și se întâmplă uneori să iasă din aplicație. 
Și, cu toate aceste lipsuri ale HBO max, tot aici se întâmplă să găsesc mai multe filme pe placul meu decât pe Netflix (cele de pe Netflix nu mă dau pe spate, multe mi se par prea „pentru adolescenți”, dar asta e fix o părere subiectivă).

Concluzii?

  1. Amândouă serviciile de streaming includ o gamă variată de filme și seriale, lansări noi și originale, precum și conținut pentru copii în flux. Sunt șanse să găsiți multe de urmărit în ambele părți.
  2. Netflix este cel mai popular serviciu de streaming prin abonament din lume, însă biblioteca în creștere de filme și seriale a HBO max se apropie de lărgimea și profunzimea pe care le obțineți de la un abonament Netflix.
  3. De asemenea, aveți opțiunea de a comuta între cele două dacă simțiți că vreți să explorați conținutul sau dacă portofelul dvs. are nevoie de o pauză.

Related Post

3 Replies to “O comparație între Netflix și HBO max”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *