Ce e de văzut în Sibiu?

Bănuiesc că nu sunt prima persoană care găsește Sibiul un oraș pe cât de frumos, pe atât de interesant.
Plimbările prin centrul istoric al orașului, aerul medieval, un vin fiert la Târgul de Crăciun, toate au farmecul lor.
Aflate chiar în centrul orașului, Piața mare și Piața mică, Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Galeria de Artă Românească și Podul minciunilor cuceresc prin amplasarea centrală și prin păstrarea acelui stil aparte.
(Mai multe imagini, veți găsi pe pagina mea de Instagram.)

Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Farmacie, Casa Artelor se numără de asemenea printre cele mai importante atracții turistice.
Fie că stați câteva zile, fie că sunteți în trecere, dacă timpul vă permite, adăugați pe lista obiectivelor și Muzeul Astra. Aflat în Dumbrava Sibiului, Complexul Muzeal Astra este un loc liniștit și unic, format din expoziții etnografice în aer liber, numeroase gospodării ale secolelor trecute, lac și pădure. Un tur făcut în tihnă ar însemna aproape o întreagă zi.

* Există parcare la intrare, deci nu trebuie să aveți grija mașinii. 

Străduțe interesante, terase și magazine, hoteluri impozante, locuri de servit masa, toate astea se găsesc la tot pasul. Din păcate, nu sunt în măsură să recomand locuri în care se mănâncă bine pentru că nu am stat destul de mult încât să testez. Găsiți, oricum, la o simplă căutare pe Google, recenzii ale restaurantelor în care mâncarea este delicioasă.

Cât despre cazare, pe părerihotel.ro puteți vedea recomandări și citi păreri ale oamenilor. Noi ne-am cazat la Da Vinci Residence, aflat la vreo 800 de metri de Piața Mare. Aici, personalul a fost amabil și prietenos, camera curata, mobilata modern și cu vedere panoramică.

Vreo două ceasuri am citit în liniște dintr-o nouă carte și spre seară m-am uitat cu Radu la o comedie pe Netflix.
Chiar dacă este departe de noi, orașul merită vizitat oricând; Sibiu este un loc unde o să revenim cu plăcere.

Related Post

One Reply to “Ce e de văzut în Sibiu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *