Jucării pentru preșcolari

Joaca încurajează imaginația, creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor, iar majoritatea jucăriilor le oferă micuților oportunitatea de a învăța.
Iar dacă cei mici se bucură și de un simplu instrument muzical pe care îl pot scutura – de exemplu, o tobă făcută dintr-o oală și o lingură de lemn-, copii mai mari preferă adesea jucăriile și materialele de joacă care le permit să exploreze, să rezolve probleme și să-și folosească imaginația și simțurile.
Acestea pot include jucării pentru a merge la vânătoare de comori, pentru a construi, pentru a crea ceva. 

    • set cercetător/ explorator– pentru explorarea naturii în aer liber. De regulă, acesta include binoclu, lupă, fluier, plasă de fluturi, pensetă pentru insecte, rucsac și multe altele.
    • microscop sau trusă experimente;
    • blocuri – copiii adoră să construiască, așa că un set de blocuri magnetice pot fi o variantă excelentă de a stimula concentrarea, răbdarea și abilitățile de coordonare.
    • tăbliță de scris/ măsuță de lucru;
    • caleidoscop, darts, balanța numerelor, machetă educativă corpul uman.

Dacă vrei să oferi un astfel de cadou, poți întreba mai înainte părintele dacă cel mic are lucrul respectiv sau ceva asemănător. Puzzle-urile sau jocurile care încurajează copiii să se joace unii cu alții sunt, de asemenea, alegeri bune. Însă pe lângă aceste puzzle-uri, lego sau cărți, puteți oferi cadouri precum cele sugerate mai sus.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *