Egalitatea de șanse și femeia „motostivuitor”

Remember Olympia? This is her now, feel old yet? 
Acesta a fost primul meu gând atunci când am auzit-o pe lady Graţiela Drăghici, vorbind aici despre egalitatea de șanse.
Inițial, am zis că-i o glumă. Odată cu glasul enervant de molcom, m-am dezmeticit și aflu că rolul unui expert în egalitatea de șanse este acela de a  „trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. ”

Hmm…
O fi zis că dacă pune un machiaj strident, niște dosare pe birou și o sumedenie de cuvinte într-o propoziție, e pregătită să răspundă la niște întrebări și să ne dea gata cu prestanța ei?

Știu, e o realitate tristă. Oricât de mult și-ar dori o femeie să fie un stivuitor acționat de un motor cu ardere internă, se pare că acest lucru nu este cu putință. Și, din păcate, tot din cauza unor concepții înrădăcinate greșit, niciun bărbat nu poate fi om de servici.
Om de serviciu, da, poate fi!

În treacăt fie zis, nimeni nu a auzit de agenția aceasta chiar dacă funcționează la noi în țară de 4 ani. Auzim acum pentru că șefa agenției se dovedește a fi o apropiată a noului nostru premier.
Cu angajații și cu obiectivele de lucru, treaba se prezintă astfel:

Agenția are mulți, dar mulți angajați. Că noi vedem doar vreo trei pe acolo, e altă mâncare de pește.
Din 50, vreo 20 sunt consilieri și doar nu or să treacă în fiecare zi, pe la „servici”.

Apropo, ea este Olympia de care v-am zis la început.

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *