Distanţa focală arată unghiul de vizualizare şi puterea de mărire. Teleobiectivele produc un unghi de vizualizare îngust, iar obiectivele grandangulare produc un unghi de vizualizare larg (de până la 180 de grade).
WAIT! wait! Haideţi să facem teoria mai simplă: obiectele aflate aproape de obiectiv par mai mari decât obiectele aflate mai la distanţă.
Noţiuni introductive:
Cu cât este mai scurtă distanţa focală, cu atât este mai larg unghiul de vizualizare. În cazul unei camere full-frame, un obiectiv grandangular de 14 mm produce un unghi de vizualizare de 114 grade, un teleobiectiv de 200 mm are un unghi de 12 grade, iar un obiectiv de 600 mm are un unghi de 4 grade.
În călătorii este ideal să nu fie necesară schimbarea frecventă a obiectivului. O bună alegere pentru un fotograf amator care călătoreşte mult este obiectivul EF-S 18-200 mm f/3.5- 5.6 IS.
Gama de zoom Canon include zoom grandangular, zoon standard şi zoom de teleobiectiv. Obiectivul subliniat mai sus este unul dintre cele mai noi obiective Canon. Dispune de stabilizator de imagine şi se poate utiliza cu toate camerele EOS care acceptă suport de obiectiv EF-S.
Acest articol este un intro, căci vreau să vorbesc mai multe despre diverse tipuri de obiective şi utilizările lor.
Staţi pe aproape!