Imunitatea în sezonul rece. Părere Tonicul Apicultorului

Sistemul imunitar este un sistem întreg alcătuit din celule, țesuturi, vase și organe ce au rolul de a proteja organismul de virusuri, bacterii, paraziți și toxine; altfel spus, este scutul protector al corpului în fața germenilor și bacteriilor din aer, de pe suprafețe, apă, animale sau plante.

Fiecare microorganism din aceste patru categorii: virusuri, fungi, bacterii și paraziți pot influența starea de sănătate, prin invadarea și infectarea corpului-gazdă. Frigul, umiditatea, o alimentație săracă în vitamine și minerale toate astea contribuie la o imunitate scăzută, iar rata de îmbolnăvire mai mare este influențată de condițiile climatice, mai precis de tranziția organismului de la o climă caldă la una rece și invers.

Cu un stil de viață sănătos, mai exact odihnă suficientă, alimentație sănătoasă, activitate fizică, echilibru emoțional și evitarea factorilor de poluare putem ajuta sistemul imunitar să funcționeze normal (să protejeze și să lupte eficient cu agenții patogeni). Când se face tranziția între anotimpuri putem susține imunitatea prin suplimentarea dietei.

Spre exemplu, în sezonul rece, variate plante și nutrienți precum vitamina C, vitamina D3, Zinc, echinacea, măceșe, propolis și ghimbir reușesc să acționeaze și să sprijine sistemul imunitar.

În acest sens, singurul supliment pentru care optez de vreo 3 ani este Tonicul apicultorului. La fiecare început de toamnă, am grijă ca timp de 4 săptămâni să consum în fiecare dimineață, cu câteva minute înainte de micul dejun, acest „cocktail de vitamine”: Tonicul apicultorului este un mix de lăptișor de matcă, miere polifloră, apă purificată, extract de polen și de propolis.

Fiind un mix optim de vitamine, minerale, substanțe antivirale și antimicrobiene, acest tonic întărește sistemul imunitar și protejează organismul de viroze și infecții. Prin urmare, mi se pare potrivit pentru orice perioadă în care vrem să susținem sistemul imunitar.

De asemenea, Tonicul Apicultorului ajută la tratarea nevrozei, depresiei și neurasteniei, combate stresul și oboseala, îmbunătățește memoria și procesul de învățare. Poate doar îmi place mie să cred ceea ce citesc pe cutia produsului, însă pe mine m-a impresionat plăcut de acum trei ani de când am încercat prima oară o cură cu acest tonic apicol.

Știți că sunt fan al produselor apicole, iar acesta mi se pare unul care merită toți banii: pentru toate ingredientele sale, pentru gustul bun și revitalizant, pentru beneficiile aduse. 

Foarte lăudat este și lăptișorul de matcă pe care trebuie să-l încerc. Se spune despre acesta că îmbunătățește nivelul de vitalitate și ajută la întărirea imunității și rezistenței corpului împotriva infecțiilor deoarece conține vitamine, minerale, aminoacizi și oligoelemente. 


Sistemul imunitar acționează în favoarea noastră la nivelul epidermic, respirator, digestiv, circulator, limfatic și celular, astfel că atunci când toate aceste sisteme își îndeplinesc normal funcțiile, apărarea organismului este  făcută în mod cert și eficient.

Răceli frecvente, probleme digestive, o stare de oboseală generală și prelungită, dureri musculare și articulare, anemie și vindecare greoaie a rănilor, probleme ale pielii (eczemă/ herpes) toate acestea sunt semnalele de alarmă pe care le dă un sistem imunitar slăbit.

Imunitatea noastră este dictată atât de factorii interni (stres pe o perioadă îndelungată, somn insuficient, alimentație dezechilibrată, alcool și tutun, exces de medicamente, obezitate) cât și de factorii de mediu (poluare, pesticide, diverse substanțe chimice de uz casnic.)


Beneficiile aduse de produsele apicole sistemului imunitar sunt foarte cunoscute, fapt pentru care mulți dintre noi optăm pentru aceste suplimente fără ezitare.

Un alt magazin recomandat de mine este Apiland, deoarece experiența de cumpărare este foarte plăcută: comanda se plasează extrem de ușor, metodele de plată sunt variate, iar livrarea este rapidă.

Gama de produse apicole este foarte diversă (Miere de Manuka, polenuri crude, propolis, păstură, tonice apicole BIO, lăptișor de matcă pur) și periodic apar reduceri pe site.

Aruncați o privire și acum!

Related Post

One Reply to “Imunitatea în sezonul rece. Părere Tonicul Apicultorului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *