Ce vizitez în Râșnov?

La poalele masivului Postăvaru, la mică distanță de Bucegi și Piatra Craiului, orașul Râșnov păstrează de atâtea veacuri același iz istoric al unei cetăți medievale.

1. Principalul monument al orașului este cetatea Râșnov, așezare fortificată ce a cunoscut de-a lungul timpului numeroase modificări. Întreg locul reușește să ofere turiștilor o imagine contemporană, aceștia având posibilitatea de a vizita, în interiorul cetății, și muzeul feudal de artă, în care sunt expuse arme, unelte, galerii sau mobilier de epocă.

Am găsit interesantă informația conform căreia, prin luna iulie a anului 2001, în acest loc a fost descoperit un tezaur care a zăcut ascuns mai bine de 400 de ani lângă unul dintre turnurile de piatră de la intrarea în cetate. Imaginea de mai sus este ilustrarea perfectă a priveliștii din vârful cetății.

2. Lăsând la o parte istoria orașului, dar și a cetății Râșnov, demn de menționat este și noul parc tematic din România.

Exact! Dino Parc este singurul parc temetic de dinozauri din România, totodată și cel mai mare Sud-Estul Europei. Acesta ne „prezintă” în jur de 45 de dinozauri în mărime naturală,  creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină. Pe lângă acest lucru, am găsit fascinant întreg locul, parcul având o hartă la intrare, cu mai multe trasee. Turul parcului a fost încântător, uimindu-mă la fiecare pas și aducându-mi un zâmbet pe buze ori de câte ori treceam pe lângă vreun loc de joacă special amenajat pentru copii. Căsuțele din copaci, diversele exponate, precum și numeroasele distracții te vor impresiona, cu siguranță, într-un mod cât mai plăcut. 

Vezi mai multe imagini, dar și informații pe pagina lor oficială.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *