Să te temi de prejudecăți, nu de rutina dintr-o relație!

M-am gândit să nu intru în polemici de genul „Dacă el înșală e jmeker, iar dacă ea înșală e curvă”, căci acestea sunt prejudecăți vechi de când lumea, iar eu nu sunt atât de bătrână.
Vă spun doar să nu vă temeți de ideea luării unui angajament și nici de rutină să nu vă temeți, căci adevăratul pericol într-o relație îl reprezintă prejudecățile.
Da, chiar cred că o căsnicie este sortită eșecului atunci când ambii au concepții greșite, dar adânc înrădăcinate, cu privire la rolul celuilalt în cadrul familiei.

Dacă el crede că e de datoria femeii să gătească/ spele/ calce/ să facă ordine sau să crească copilul și că jobul ei e doar muncă suplimentară, e ceva stricat la mijloc și când ajunge să putrezească, putrezește cu mariaj cu tot.
Sau uite altă idee preconcepută: el înșeală, dar crede că soția lui trebuie să arate că-i femeie de casă, cuminte (dar fără minte) și să-l ierte.
Dacă bărbații au aceste prejudecăți – care pe hârtie par puține, dar în realitate îți pot încărca și încurca viața- eu deja văd cum acea căsnicie alunecă pe o pantă și se sfârâmă încet, încet.

La fel de greșit e și atunci când ea crede că bărbatul trebuie răsfățat, că trebuie să-i gătească ce-i poftește inima, că-i natural să nu o ajute la treburile casnice și că mai mult ea trebuie să se ocupe de creșterea copilului.
Cât despre înșelat, iată ideea preconcepută a unor femei: el nu a vrut, de vină e ticăloasa care l-a corupt.
Ce să zic… oare unde a găsit-o pe săraca toantă?
Când tu, ca femeie conștientă de infidelitatea lui, îl aștepți în continuare cu 3 feluri de mâncare și folosești sexul ca manipulare pentru ca el să facă una alta prin gospodărie ori pentru tine, lasă-mă să-ți spun că -din nou- văd acea relație toxică.
Acest lucru nu înseamnă că iubești, ci că te complaci.


Noi doi stăm la curte, ceea ce e ideal pentru momentele în care vrem să ne deconectăm o oră, două de la calculator. Am încercat, în permanență, să îmbunătățim aspectul curții și al terasei, iar acum suntem mulțumiți abia 80% de rezultat.
Trebuia să tăiem niște lemne pentru foc. Trebuia să facem niște gropi pentru plantat trandafiri și tuia. Trebuia să dăm cu lac și lavabil pe teresă. Credeți că m-am dat înapoi de la ceva?
Ei bine, nu, pentru că nu-mi pică mâinile, așa cum nu-i pică nici lui dacă spală niște vase sau aspiră două covoare.
Odată ce ați devenit o echipă, nu trebuie să existe „sarcini pentru ea” și „sarcini pentru el”! Toată chestia e să vă ajutați reciproc.


E greu să te lupți cu astfel de prejudecăți, având în vedere că iubirea-i prea delicată și fragilă pentru a le face față.
Se întâmplă să simți că-l cunoști pe omul de lângă tine din primele minute, dar timpul va fi cel care-ți va spune dacă ai avut dreptate sau nu. Nopțile poate îți vor fi un bun sfătuitor, cărțile vor fi acolo pentru liniște, iar muzica pentru relaxare.
Ai răbdare și ia-ți timp să cunoști. Iubirea nu trebuie grăbită.
Ai grijă pe cine alegi să-ți fie partener de viață, dacă nu vrei să te lovești de astfel de prejudecăți.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *