Nu știu cum l-ați văzut ieri pe Tudorel Toader la acea conferință, dar eu l-am văzut incisiv, dom’le, cu un discurs scurt și la obiect de doar 80 de minute.
Știți power-point-urile acelea pe care le realizați în liceu și ale căror slide-uri le umpleați cu texte lungi?
Cum începeați să citiți de acolo, profesorii vă spuneau că nu e bine realizat materialul tocmai din cauză că ați scris atât de mult pe slide, iar informația trebuie să fie scurtă și concisă.
Cam așa a fost și cu discursul lui TT, doar că aici -spre deosebire de ora aceea de curs din liceu- trebuia să reziști eroic să asculți tot ce debitează.
Acum fix un an, pe 23 februarie, Tudorel Toader i-a luat locul lui Florin Iordake aka „Altă întrebare”, iar ieri ne-a arătat că e și el un mic sclav al domnului Dragnea.
Măi, domn actual ministru al justiției, predecesorul dvs. a demisionat chiar după protestele din țară împotriva cunoscutei ordonanțe de guvern care redefinea abuzul în serviciu.
Acum, văd că-s niște proteste în București. Și-n Cluj, Timișoara și Iași.
În definitiv, dvs. ați spus că „trebuie să dezvoltăm ceea ce este bun, trebuie să eliminăm ceea ce este rău”.
Deci, dacă procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi nu a rezonat cu infractorii și nu a fost pentru legalizarea corupției înseamnă că trebuie să o scoateți din ecuație, nu? Plus că a fost ca un ghimpe în coastă atunci când a supravegheat ancheta în legătură cu Ordonanța de Urgență 13 și v-a cam încurcat treburile.
Acesta este paradoxul din titlu:
Ministrului Justiției nu-i convine că procurorul șef DNA bagă hoții în pușcărie. Ba mai mult, acestea sunt „acte și fapte de netolerat”.