Nu e nimic în neregulă cu zilele de luni

Un simplu search „Monday mood” pe Google returnează milioane de rezultate și nu știu dacă sunt câteva zeci cu un vibe pozitiv. Duminică seara, ecouri aproape stinse din spatele numeroaselor conturi de Facebook încep să spună ce le doare: „Mâine e luni”.
Fiindcă mâine e luni și încep serviciul sau școala, unii ar prefera să înceapă ploi torențiale, să aibă loc mici hazarduri naturale, zile libere de la doamna FiRea sau mai știu eu ce. Orice i-ar împiedica să îndeplinească activitatea lor zilnică le-ar veni ca o mănușă.
Nu știu cum să vă zic, dar suntem o generație de oameni cărora le lipsesc dorința și plăcerea de a munci/ a fi activ.
Am vrea ca viața întreagă să fie un weekend sau o vacanță, am vrea să postăm în social media acest lucru (dar socializare ioc) și am vrea să ne menținem stilul acesta de viață, dar fără să muncim. Din acest motiv, gândul unei noi săptămâni a devenit un generator de reacții de lehamite.


Cred că pentru a schimba această stare permanentă de silă, trebuie să începeți cu ceva ce avem cu toții în adâncul nostru: pasiunea. Munca ne ocupă o mare parte din viață, iar unica modalitate de a ne bucura de aceasta este urmarea pasiunii. 

  1. Începutul unei săptămâni mă duce cu gândul automat la nașterea unor noi idei, curiozități și provocări.
  2. Îmi displace puternic ideea de „RUTINĂ”, dar voi scrie un alt articol despre acest lucru.
    Trezirea, mersul la baie, pregătirea unui cappuccino și plasarea în fața PC-ului fac parte din tabieturile mele. Eu le numesc tabieturi, așa cum le numesc și bunicii noștri – care, apropo, au știut să trăiască și să îmbătrânească frumos – deci, serios, nici să n-aud de rutină.
  3. Îmi stabilesc obiectivele, în minte sau pe hârtie, pentru săptămâna de față. Nu zic că sunt cea mai organizată persoană, dar simplul fapt că am notat undeva care sunt țelurile din această săptămână mă va determina mai devreme sau mai târziu să le ating. Fie că lucrez conform planului, fie că pierd o zi și trebuie să recuperez ulterior, știu că fac ceea ce îmi place și nu pierd vremea lamentându-mă, ci motivându-mă.

Nu e nimic în neregulă cu zilele de luni, trebuie doar să vă găsiți pasiunea. Trebuie să vă iubiți munca, să nu faceți compromisuri și să nu renunțați să faceți ceea ce vă aduce satisfacție.

Related Post

2 Replies to “Nu e nimic în neregulă cu zilele de luni”

  1. Când săptămâna are o singură zi de luni, treacă-meargă. Dar cunosc bine vreo 2-3 persoane din anturajul meu pentru care săptămâna e formată din șapte zile de „luni”.
    Cunoști și tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *