Despre alegeri și valori

De fiecare dată când am vrut să cunosc un om am ales o cale destul de ușoară, zic eu. Nu m-a interesat CV-ul acestuia și nici ce spunea, parcă nu a contat prea mult.
Am unele convingeri și respect anumite valori, fapt pentru care am ales să mă uit numai la alegerile pe care aceștia le fac.
Deseori, alegerile pe care le veți lua, nu vă vor afecta pe dvs., ci și pe mulți alții.

Nu e ca atunci când o însoțitoare de zbor vă întreabă dacă luați micul dejun, iar la întrebarea „Ce să aleg?”, ea vă răspunde: „Da sau nu”.
Dumneavoastră deja aveți opinia politică formată și știți că trebuie să mergeți la vot. De-a lungul timpului, votul a însemnat un drept pentru care, mulţi au sacrificat totul pentru a-l obţine. Un drept de care milioane de oameni încă nu se bucură.
Și, da, votul tău contează așa că nu ar trebui să rămâi la veșnica întrebare:

„De ce să mă mai duc, dacă nimic nu se schimbă?”

Păi, dacă am gândi toți așa înseamnă că suntem pierduți. Vom eșua tocmai pentru că vom renunța în momentul în care suntem de fapt foarte aproape de succes.
Totul este ca într-o afacere unde cel mai important lucru e să nu renunți!
Răspunsul e, oricum, simplu: dacă te duci tu, vin și eu. Îi voi lua și pe ai mei, iar familia mea e destul de mare. Vom fi vreo zece acolo, iar tu vei fi al unsprezecelea. 

O persoană poate face diferența și toată lumea ar trebui să încerce!” – J.F.Kennedy

 

Related Post

2 Replies to “Despre alegeri și valori”

  1. Oamenii au fost educati ca trebuie sa fie condusi, la fel ca si animalele, nu sa conduca. Asa ca pana nu schimbam intreg sistemul de educatie n-o sa putem sa avem asteptari prea mari.

    1. Știu ce zici. Întregul sistem de educație se transformă ușor și sigur într-o instituție producătoare de votanți ignoranți, incapabili să gândească.
      Ignoranța e o amenințare la siguranța noastră ca popor, dar na…la școală ni se testează doar memoria, nicidecum inteligența.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *