Pauza de la social media îmi pare un mit

Mă amuză când văd cum unii influenceri wannabe vorbesc pe story despre cum vor să facă o pauză de la social media. Merg la munte și fac o grămadă de alte stories în care spun cât de mult s-au regăsit și câtă liniște le aduce conectarea cu natura.
Apoi a doua zi spun că ce fac ei e foarte solicitant și e greu să nu te poți deconecta.
Părerea mea e că social media e plină de oameni din aceștia care nu transmit nimic și nu militează (cu adevărat) pentru o cauză. Oameni care trăiesc superficial, dar încearcă în permanență să arate că nu e așa, ceilalți or trăi așa, dar ei nu.
Când te simți bine stând de vorbă ore în șir cu prietenii sau chiar iei o pauză de la tot, la un picnic cu familia, uiți să postezi. Sigur că faci fotografii, dar nu-ți stă gândul să publici întruna stories.
Unboxing-urile sunt altă nebunie, căci brusc o tipă are 30 de rujuri preferate și toate produsele primite sunt bune.
Nu subestimez munca nimănui. E ok să promovezi produse, fiindcă și eu fac același lucru, dar căutați să fiți sinceri: cu voi înșivă și cu cei care vă urmăresc.
Oamenii care vor să cumpere vor căuta ceva mai mult (un alt fel de conținut/ recenzie), căci nu e suficient să fii frumoasă, să te joci prin păr și să ții mâna în falcă atunci când vorbești. Mă gândesc că dacă chiar vrei să faci parte din lumea online-ului, ar trebui să ai ceva de spus și capacitatea de a transmite cum trebuie un mesaj.

Ce voiam să zic e că a lua o pauză de la social media înseamnă, în primul rând, să mai lași telefonul din mână.
Dacă stai la curte, ieși pe afară și mai fă câte ceva (vorba aia, „te mai gospodărești un pic”). Dacă stai la bloc, fă-ți o rutină de ieșit prin parc, pe la periferia orașului, eu știu..
Așa cum am mai spus într-un articol vechi, eu jucam badminton foarte mult. Pe seară, ieșeam și cu bicicleta.practici un sport chiar e un exemplu real de deconectare.
Am citit undeva că Bill Gates găsește spălatul vaselor drept o activitate foarte relaxantă. Dacă stăm să ne gândim, așa este: te detensionezi puțin tocmai pentru că te concentrezi pe ceva foarte banal și repetitiv.
Fă și tu la fel. Apoi, citește ceva, nu doar postări de pe site-uri de socializare.
Mergi la un film.
Fă un act de caritate.
Redu încet, încet timpul petrecut pe telefon.

Orice ați face, fiți autentici!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *