3 luni de când suntem 3

Chiar dacă lipsesc pentru câteva ore de acasă (se întâmplă rar), mi se umple sufletul de dor și nerăbdare să ajung la ea.
Casa e plină cu lucrurile ei.
Învățăm în permanență lucruri noi și o prioritizăm doar pe ea.
Ea e un soare și ne-a schimbat în cel mai bun și frumos mod cu putință.
Am fost o mămică relaxată din prima clipă. Emoționată peste măsură, dar cât de cât relaxată.
Prima zi acasă, prima băiță și prima noapte acasă nu m-au speriat fiindcă i-am avut pe mama și Radu ajutoare de nădejde.

Rezumatul celor 3 luni:

  • Puișorul nu a avut niciun episod de colici.
  • Laptele mi-a venit un pic mai greu, iar în primele trei săptămâni i-am dat atât sân, cât și formulă. Într-un alt articol o să vorbesc separat despre acest lucru, dorința de a alăpta și frustrarea pe care o aveam fiindcă nu-mi venea laptele.
  • Băița se face în fiecare seară.
  • Cu o compresă îmbibată în spirt și puțină pudră de Baneocin i-am îngrijit buricul și i-a căzut repede, în vreo trei zile de când ajunseserăm acasă.
  • Am trecut la mărimea 2 la pamperși.
  • Noaptea dormim foarte bine, uneori chiar și 5, 6 ore legate. Știu, sunt o norocoasă.

Teodora e cuminte, isteață și atentă.
Are chipul senin și râde foarte mult.
Stă la sân ori de câte ori vrea și a luat foarte bine în greutate.

Cât despre mine, sunt o gurmandă. Am pofte cum nu am avut în toate cele 9 luni de sarcină, lucru care se vede în cele 3 kile puse în “ăstea 3 luni:))”. Nu îmi fac griji, sunt încă sub 50 kg.
Eu stau cu puișorul.
Îi cânt, îi vorbesc, o îngrijesc, o plimb, o culc și îi veghez somnul.

Radu încă se minunează de ea. O sărută, i se luminează ochii când vede că-i zâmbește, iar când îi vorbește, o pune să zică “Mama”. Normal că puiul de 3 luni îi râde în față.:))

Așa cum am spus mai sus, mama îmi este ajutor de nădejde din prima zi în care am ajuns acasă cu fetița mea. Mă pot baza oricând pe ea, îi accept sfaturile și am mare încredere în mama mea.


După cum îi spune și numele, Teodora este cel mai frumos moment, cel mai de preț dar de la Dumnezeu, iar primele 3 luni împreună au fost magice. La fel cum vor fi toate momentele ce vor urma și pe care le voi povesti aici, pe blog.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *